5 december 2021

Zijn je klanten financieel krachtig?

2 min read
Financiele situatie

Er lijkt een grote opdracht aan te komen, een gesprek met een mogelijke nieuwe klanten die heel veel producten wil afnemen bij jouw bedrijf. Na het gesprek komen toch een aantal vragen bij je naar boven, is de degene met wie je gesproken hebt wel degene die ook bepaald binnen het bedrijf? En misschien nog wel belangrijker, is de nieuwe klanten financieel daadkrachtig genoeg om alle producten te betalen? Met een kredietrapport kom je veel te weten over je mogelijke toekomstige klant, bepaal je aan de hand van het rapport of je wel of niet wilt leveren.

Euler Hermes

Controleer je klanten voor je levert

Jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat we veel en goede kennis in huis hebben, een wanbetaler kan veel schade aanrichten aan je bedrijf. Tot aan een horrorscenario dat je bedrijf in de financiële problemen komt en omvalt. Onze ervaren analisten zorgen ervoor dat je een goed beeld krijgt van het bedrijf waaraan je wilt leveren, er zijn bepaalde risicolanden en branches waarvan we goed op de hoogte zijn. Zorgvuldig worden belangrijke indicatoren geanalyseerd om tot een gedegen en zuiver kredietrapport te komen.

Betalingen

Neem zelf het heft in handen

Wanneer je het rapport binnen hebt kun je zelf het heft in handen nemen, lever je wel of niet aan de nieuwe klant. Het rapport geeft een goed beeld van de financiële situatie, het is eenvoudig om met het rapport een inschatting te maken. Is de klant capabel om toekomstige facturen van jouw bedrijf te betalen of niet. Houd je bedrijf gezond en maak eventueel heldere en goede afspraken over toekomstige betalingen.