5 december 2021

Zelf pensioen opbouwen: Realiseer jouw dromen in de toekomst

2 min read

Wil je zelf pensioen opbouwen om jouw dromen achterna te gaan? Dan kun je hier veel verschillende mogelijkheden voor vinden. Tegenwoordig is het niet meer interessant om jouw spaargeld op een rekening te zetten. Hier ga je namelijk geen rente meer op krijgen. Je moet daarom kijken naar de andere mogelijkheden op de markt. Een bedrijf als Synvest kan jou hier altijd bij helpen. Zelf kun je echter ook gaan kijken naar de verschillende opties. Door deze voor jezelf op een rij te zetten heb je alles bij de hand voor jouw pensioen. 

Zelf pensioen opbouwen door te beleggen 

Zelf pensioen opbouwen kan jou helpen om altijd een extra geldbedrag te hebben. Doordat alles steeds duurder wordt, moet je namelijk overal op voorbereid zijn. Door een extra bedrag opzij te zetten kun je ervoor zorgen dat je altijd het beste in handen krijgt en jouw dromen kunt realiseren. Je kunt hiervoor onder andere gaan kijken naar beleggingen. Een belegging biedt de optie om jaarlijks een mooi rendement te behalen. Dit rendement wordt aan jou overgemaakt, maar kan ook weer opnieuw geïnvesteerd worden voor een nog hoger rendement in de toekomst. Hier moet je een goede afweging in maken.   

Kijken naar aandelen en obligaties 

Zelf pensioen opbouwen door een belegging brengt weer nieuwe keuzemogelijkheden met zich mee. Er zijn namelijk een groot aantal manieren om een belegging te doen. Je kunt hiervoor naar aandelen en obligaties kijken. Dit zijn de meest bekende vormen. Bij aandelen en obligaties loop je het risico dat je geen geld uitgekeerd krijgt. Een bedrijf kan namelijk ook failliet gaan in de tussentijd. Bij aandelen ben je dan ook jouw inzet kwijt. Obligaties worden terugbetaald, omdat je dan geen mede-eigenaar bent van het bedrijf. Je moet goed overwegen welke de beste keuze gaat zijn. 

Vastgoed voor een maandelijks bedrag 

Je kunt bij beleggen ook naar vastgoed kijken. Zelf pensioen opbouwen met vastgoed is een manier waarop je altijd een waarde in handen hebt. Het is tastbaar, maar zal daarbij ook niet snel zijn volledige waarde verliezen. De huizenmarkt kan immers oververhit zijn, waardoor je ook tijdens de verkoop een goede winst gaat behalen. Daarbij heb je altijd een maandelijkse cashflow. De huur wordt namelijk iedere maand op jouw rekening gestort en na het betalen van de vaste lasten heb je een rendement te pakken. Dit geld is dan voor jouw pensioen. 

Jouw financiële situatie bepaalt investeringen 

Je moet goed weten wat je doet bij zelf pensioen opbouwen. De opties mogen dan enorm zijn, je moet ook voldoende kennis hebben om de juiste beslissingen te maken. Een professional kan dit ook altijd voor jou doen. Hiervoor wordt jouw financiële situatie in kaart gebracht en op basis hiervan een keuze gemaakt voor een goede investering. Jij krijgt dan alsnog het rendement uitgekeerd en hebt tijdens jouw pensioen voldoende geld om een van de dromen te realiseren en zoveel mogelijk te genieten van wat het leven jou nog te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *