5 december 2021

WOZ waarde Den Haag afhankelijk van meerdere zaken

3 min read
Beleggingen

De WOZ waarde Den Haag wordt bepaald door de Gemeente Den Haag en is afhankelijk van meerdere zaken. De WOZ waarde 2021 is de waarde die je woning had op 1 januari 2020; de peildatum. Dit is de waarde die de woning op 1 januari 2020 bij verkoop zou opbrengen. 

De WOZ waarde hangt net als de waarde van je woning af van:

·         Het type woning; vrijstaand, twee onder een kap, rijtjeswoning, appartement

·         De ligging van de woning; drukke of rustige buurt, scholen, winkels

·         De grootte van de woning en de oppervlakte van de grond

·         Het bouwjaar en de staat van de woning en tuin; goed onderhouden, achterstallig onderhoud

·         De aanpassingen van de woning op energiegebied; zonnepanelen, isolatie

De WOZ waarde Den Haag wordt gebruikt door meerdere instellingen

De gemeente Den Haag gebruikt de WOZ waarde om de onroerende zaak belasting te berekenen. Andere instellingen gebruiken ook de WOZ waarde zoals:

·         De Belastingdienst

·         Het waterschap

·         Hypotheek verstrekkers

·         Verhuurders.

Hoe hoger de WOZ waarde Den Haag is, hoe meer belastinggeld je betaald. Wanneer je denkt dat de WOZ waarde van je woning te hoog is kun je bezwaar aantekenen. Zeker wanneer je niet van plan bent om je woning te verkopen. Heb je de woning pas gekocht en valt de WOZ waarde hoger uit dan kan het zijn dat de hypotheekrente omlaag kan. Dat kan alleen als je renteopslag hebt op je hypotheekrente. Je kunt ook bezwaar aantekenen tegen een hogere WOZ waarde, vaak brengt dat meer op dan het verlagen van je hypotheekrente.

Hoe kun je bezwaar aantekenen tegen je WOZ waarde

Je kunt bezwaar aantekenen tegen de WOZ waarde Den Haag door een brief te schrijven of via internet. Let er wel op dat dit moet gebeuren binnen 6 weken na de dagtekening die is vermeld op het aanslagbiljet. Het meest eenvoudige is om bezwaar aan te laten tekenen. Het enige dat je dan moet doen is een bezwaarmakers bureau inschakelen en machtigen om bezwaar namens jou aan te tekenen. Personeel dat bij een bezwaarmakers bureau werkt zijn WOZ-juristen, WOZ-taxateurs en juridische medewerkers. Zij maken een taxatie op basis van de gegevens die zij van jou doorkrijgen, de foto’s en het taxatierapport van de gemeente. Als het nodig is komen zij zelf het huis taxeren Zij weten precies hoe je het beste bezwaar kunt indienen. Zij wonen eventueel het proces bij dat door de gemeente kan worden aangespannen.

Wat is een reden om bezwaar aan te tekenen?

De WOZ waarde Den Haag is, zoals gezegd afhankelijk van een aantal zaken. Elke woning in Den Haag wordt vergeleken met andere woningen. Wanneer de woningen waarmee je huis wordt vergeleken niet overeenkomen met je eigen woning kun je bezwaar aantekenen. Bijvoorbeeld:

·        Je hebt een totaal ander soort woning dan de woningen waarmee je wordt vergeleken. Bijvoorbeeld een rijtjeswoning in plaats van 2 onder 1 kap

·         Jouw woning wordt vergeleken met een woning met garage en je hebt geen garage

·         De oppervlakte van de grond of de inhoud van je woning wijkt af van de woningen waarmee jouw woning wordt vergeleken

·         Je ondervindt overlast van bijvoorbeeld windmolens, vliegveld of een daklozenopvang

Twijfel je of je bezwaar wilt indienen tegen de WOZ waarde Den Haag dan kun je altijd vrijblijvend advies opvragen via de website https://www.bezwaarmaker.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *