19 januari 2022

Welke spaarrekening openen

2 min read
welke spaarrekening openen

Slapend rijk worden, wie wil dat nou niet? Het is eigenlijk de meest eenvoudige manier om geld te verdienen: sparen. De rente die je ontvangt van de bank zorgt ervoor dat jij wat extra’s overhoudt, maar waar kan je het beste jouw geld parkeren?

Zoals iedereen gemerkt heeft was de rente op je spaargeld de afgelopen tijd niet al te best. Bij veel banken was het zelfs zo laag dat er negatieve rente was. Er moest betaalt worden om te sparen. Gelukkig zijn er nog wel opties om rendement te halen op je spaargeld. In de meeste gevallen zijn dit online banken, die kosten besparen op kantoorruimtes, fysieke zaken en andere bezittingen.

welke spaarrekening openen

Spaarrekening openen 

De meeste mensen hebben een spaarrekening bij de bank waar ze ook een betaalrekening hebben, het kan slim zijn om deze twee te scheiden. Je kan namelijk zoveel spaarrekeningen openen als je wilt. Belangrijk om te weten is dat je tot 100.000 euro bent “verzekerd” door de Nederlandse Overheid bij faillissement. Het is dus verstandig om niet meer dan 100.000 euro op je rekening te hebben, voor het geval dat een bank failliet gaat.

Bedrijven als Raisin, Bunq en Openbank zijn door Bankr geadviseerd als banken met de hoogste rente. Overstappen naar een van de banken is gemakkelijk, er is namelijk een overstapservice, die automatisch je spaargeld overzet. Nu je weet welke spaarrekening openen het slimste is, is er tijd om te kijken naar verschillende spaarvormen.

Spaarrekening openen of kiezen voor deposito sparen

Naast een spaarrekening is er ook andere spaarvorm, namelijk deposito sparen. Het is belangrijk om te realiseren dat beide vormen verschillen in rendement en voorwaarden. De spaarrekening kenmerkt zich door de vrijheid om er geld af te halen wanneer dat nodig is, of bij te storten wanneer je een maand wat overhoudt.

Wat er anders is aan deposito sparen is dat je geld vaststaat voor een lange tijd. Van te voren wordt afgesproken hoe lang die tijd is, op basis van de inleg en lengte van de deposito kan het rentepercentage bepaald worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *