5 december 2021

Welke games ga je spelen?

2 min read
ZZP

Je kunt online een kant-en-klare build vinden en die aanpassen aan je specifieke budget en behoeften. Als je je pc wilt gebruiken voor het spelen van spelletjes, check dan waar je jouw comfortabele gaming pc kopen gaat. Voor extra snelheid is het aan te raden om een SSD harde schijf aan te schaffen, omdat die veel sneller is dan een oudere harde schijf. Als je alleen wat oude spellen wilt spelen, zoals Super Mario 64 of Zelda, dan hoef je geen gaming pc te kopen. Deze spellen zijn te spelen op simpele laptops en computers. Eigenlijk hoef je alleen een gaming pc te hebben als je de laatste games wil spelen op goede kwaliteit.

Wat is een CPU?

Een gaming pc uit de game computer shop heeft altijd een goede CPU, maar wat is een CPU? De centrale verwerkingseenheid (CPU) is een microprocessor die in de meeste processoren is ingebouwd en die de uitvoering van het programma mogelijk maakt. Het programma kan een besturingssysteem zijn, een spel, enz. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van de computer. In de central processing unit kan je zien als het brein van de computer, dus waar al het rekenwerk wordt gedaan. Een snelle CPU helpt daarom dus ook om spellen soepeler, zonder haperingen, te kunnen spelen. 

Wat is een moederbord?

Een moederbord is het deel dat we gebruiken voor de montage van je paming pc voor beginners. Het neemt de een centrale plek in in de computerkast en fungeert als verbind bord voor alle andere onderdelen. Hier sluit je de processor op aan, het RAM geheugen moet hierin bevestigd worden en als je nog van de oude stempel bent, dan zal je ook hier je CD-ROM of BluRay drive aan moeten bevestigen. Niet alle onderdelen passen op alle moederborden. Als je een beginnende gamer bent, en je hebt geen verstand van computers in elkaar zetten, dan is het makkelijker om een pre-built te kopen. 

Solid state drives

Een grafisch veeleisend spel dat in de laatste vijf jaar is uitgebracht, moet op een SSD zoals in de RTX 3060 12GB zit worden gespeeld. Een solid-state drive (SSD) is een opslagapparaat waarmee gegevens permanent kunnen worden gelezen, geschreven en opgeslagen zonder een constante stroombron.  Alle SSD’s worden beschouwd als solid-state drives, omdat er geen bewegende onderdelen worden gebruikt om gegevens te lezen en te schrijven, aangezien ze volledig uit solid-state geheugenopslag bestaan. Sommige opslagapparaten, zoals oude harde schijven, voeren lees-/schrijfbewerkingen uit met een veel lagere frequentie (in de orde van 1/10e van een seconde) dan gewenst is voor optimale gaming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *