Wat moet je weten over direct lending

direct lending

Een groeiende onderneming vraagt om voldoende financiering. Groei stimuleren is immers een belangrijke taak. Een manier om dit te kunnen realiseren is direct lending, wat is dit eigenlijk? Wat zijn de verschillen met de traditionele vormen van financiering? Dit artikel geeft antwoord op je vragen.

direct lending

Wat is Direct Lending eigenlijk?

Wil je investeren in je bedrijf? Heb je meer geld nodig voor het verbouwen van je pand? Wellicht zijn er overnameplannen? Hiervoor is deze manier van financieren uitermate goed geschikt. Er zijn veel aanbieders op de markt, allen met hun eigen expertise. Je financieringsbehoefte stelt vast welke verstrekker bij je wensen past.

Direct lending is een manier van financiering zonder tussenkomst van banken. Ook de bankencrisis in 2008 heeft ervoor gezorgd dat het banken segment minder snel leningen ging verstrekken. Het is een geliefde manier van geldverstrekking en het is tevens een manier van financiering door investeerders. Deze vorm van financiering wint aan populariteit, dit komt mede omdat de duurzame economie en je bedrijf blijven ontwikkelen, worden gestimuleerd. Daarnaast is de digitalisering van de economie een belangrijk onderwerp. Om je onderneming vooruit te helpen is een vorm van financiering een aanrader. Voorheen waren het enkel de banken die werden gevraagd als financier. Het aanbod in diverse soorten van financieringsvormen neemt met de dag toe en er zijn enorm veel mogelijkheden ontstaan. Deze verschillende vormen van financiering staan ook bekend onder de naam “financieringsmix”.

Hoe verloopt de aanvraag en de afhandeling?

Alle verstrekkers zijn doorgaans online bereikbaar via het internet. De geldverstrekker vraagt de ondernemer om een vragenlijst in te vullen en vaak wordt gevraagd om deze lijst aan te vullen met documenten.

Vraag je een financiering onder de 500.000 euro aan? Deze worden doorgaans beoordeeld op gronden van de gegevens die je online hebt aangeleverd. Er wordt vaak snel gewerkt en binnen enkele dagen weet je al of je aanvraag is geaccepteerd.

Wil je een grotere financiering realiseren? Dan kan het zo zijn dat een persoonlijk gesprek vereist is. De ondernemer kan op deze manier zijn of haar plannen kenbaar maken en eventueel verder toelichten. Grotere bedragen vragen normaliter meer tijd alvorens een goedkeuring volgt.

Geef een reactie