5 december 2021

Wat is een bubbelbad?

2 min read

Met een whirlpool, ook wel bubbelbad genoemd, kan je genieten van een heerlijk bad met ontspannende massagestralen voor een echt wellnessgevoel. Hiermee kom je volledig tot rust met stralen die je bloedcirculatie verbeteren. Het water wordt verwarmd en de stralen zorgen voor leuk bubbels. Je kunt een bubbelbad vinden de spa naast de mogelijke hottub, jaccuzi en het spabad. De namen lijken misschien op elkaar, maar een Jacuzzi is simpelweg de Amerikaanse benaming voor een bubbelbad van het merk Jacuzzi. Een whirlpool wordt meer in het Brits Engels gebruikt. Denk wel na dat je het woord bubbelbad niet letterlijk vertaalt naar ‘bubble bath‘, want dan krijg je namelijk geen bubbelbad maar een bad vol met badschuim. Misschien is een dagje wellness met een bubbelbad wel een leuk idee om te doen tijdens de vakantie.

Verschillende soorten bubbelbaden

Bubbelbaden hebben verschillende vormen en maten. Misschien denk je dat een whirlpool een luxe is en alleen past in een grote badkamer, maar dat is hoeft niet zo te zijn. Zelfs kleine badkamers kunnen een bubbelbad bezitten, zolang de ruimte maar handig wordt benut. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een rechthoekige, eenpersoons bubbelbad of een kwartrond exemplaar. Een grote badkamer biedt natuurlijk meer opties. Daarin kan zelfs een tweepersoons bubbelbad worden geplaatst. Bubbelbaden met watermassages bevatten waterjets. Er zijn ook verschillen in types waterjets voor verschillende massages.

Hottub kopen is milieuvriendelijk

Een hottub en een bubbelbad worden vaak met elkaar vergeleken, maar toch zijn er een aantal verschillen. Ten eerste maakt een bubbelbad gebruik van stroom om het water te verwarmen, terwijl een hottub een houtgestookte kachel gebruikt. Een spa zal altijd elektrisch aangesloten moeten zijn en dit kost geld. Een hottub kopen is milieuvriendelijker vanwege het stoken met hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *