5 december 2021

Waarvoor dient een uitvaartverzekering?

2 min read
facturatieoffice

Met de Monuta Uitvaartverzekering verzekert u de (meeste) kosten die worden gemaakt bij uw uitvaart. Een gemiddelde uitvaart met een begrafenis ligt op de € 9.500, -, een crematie op de € 8.500, -. Hieruit blijkt dat verzekeren geen overbodige luxe is. Een auto van die prijsklasse verzekert u toch ook. Daarbij is het bij uw eigen uitvaart zo dat úw nabestaanden moeten zorgen voor uw uitvaart en dat zij dan ook verantwoordelijk worden gehouden voor de kosten. Met de Monuta Uitvaartverzekering hoeven uw nabestaanden zich geen zorgen te maken over de financiële kosten. Nog mooier, Monuta heeft naast een uitvaartverzekeringen ook een uitvaartonderneming. Door samen te werken wordt er bij een overlijden heel veel werk door Monuta uit handen genomen. Het hangt af van het soort verzekering die is afgesloten of het verstandiger is om door Monuta of door een andere begrafenisondernemer de uitvaart te laten regelen. Monuta is al bijna een eeuw lang uitvaartverzekeraar én uitvaartondernemer. Het cijfer dat wordt gegeven voor hun dienstverlening ligt gemiddeld op een 8,5.

Laat uw uitvaart verzorgen door Monuta

Zoals eerder gezegd hangt het van het soort uitvaartverzekering af of uw nabestaanden kunnen beslissen of Monuta of een andere begrafenisondernemer de uitvaart mag regelen. Wanneer u een Monuta Kapitaalverzekering heeft afgesloten wordt er een bedrag overgemaakt naar degene die u als begunstiger heeft aangewezen. Zij kunnen zelf kiezen wie zij uw uitvaart willen laten verzorgen. Maar heeft u een dienstenpakket uitvaartverzekering dan is het verstandiger om te kiezen voor een Monuta uitvaartverzorger. Natuurlijk zijn zij vrij om ook hiervoor een andere uitvaartverzorger te kiezen maar dit heeft wel nadelige consequenties voor de financiële afhandeling. Wilt u meer informatie dan kunt u hiervoor terecht op de website van Monuta.

Er zijn meerdere soorten uitvaartverzekeringen

In Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende soorten uitvaartverzekeringen;

·         De Natura uitvaartverzekering

·         De Kapitaal uitvaartverzekering

·         De combinatie uitvaartverzekering

·         De Natura sommenverzekering.

Bij Monuta kunt u, sinds 2020, nog 2 uitvaartverzekeringen afsluiten. De naturaverzekering, bij Monuta sinds 2020 een combinatieverzekering, of een geldverzekering. Elke verzekering heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het beste kunt u aan de hand van uw wensen bepalen welke uitvaartverzekering voor u de juiste is.

Het verschil tussen een combinatie uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering

Bij de combinatie uitvaartverzekering bent u verzekerd voor diensten én ontvangt u een, vooraf vastgesteld, bedrag. Het dienstenpakket wordt uitgevoerd door een Monuta uitvaartondernemer die uw nabestaanden helpt waar kan. Het bedrag is vrij besteedbaar voor kosten die worden gemaakt bij een uitvaart. Bij een kapitaalverzekering legt u eenmalig, jaarlijks of maandelijks een bedrag in dat wordt uitgekeerd bij overlijden aan iemand die u hebt aangewezen (uw nabestaande). Dit bedrag mogen zij besteden voor kosten gemaakt bij uw overlijden maar ze mogen er ook iets anders mee doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *