5 december 2021

Motoren zijn een wereldwijd fenomeen

2 min read

Motorfietsen hebben een rijke geschiedenis in Australië die meer dan een eeuw omspant en waarvoor meer nodig is dan alleen bougies en rubberen banden en bruine saddle bags. Hier zijn aantal van de beste motoren die kunnen worden gerangschikt op basis van hun power.

Met een Harley zit je altijd goed

De Harley Davidson motorfiets is een Amerikaans exportproduct dat met een ongelooflijke obsessie werd vervaardigd het frame is natuurlijk een harley davidson frame. Bovendien zijn ze er in allerlei bizarre modellen die de motorwereld in vuur en vlam zetten. Het meest buitensporige Harley-model was de Harley Davidson Handcrafted Electric Motorcycle. Voor slechts 50K konden eigenaars van deze motorfiets een gestroomlijnde Harley Davidson motorfiets krijgen met een grote accu aan de voorkant. De prijs kon oplopen van 65000 euro tot 70000 euro met de motor van hoge kwaliteit.

De beruchte Harley Davidson speedster is een van de populairste cruisermodellen ter wereld en dat is in Australië niet anders. De Speedster was een van de eerste modellen die naar Australië werd gebracht en het snelste model ter wereld met een topsnelheid van 70 mijl per uur en dankzij een motor met een enorm vermogen. De schoonheid van de motorfiets was echter genoeg om iedereen versteld te doen staan en de fans vroegen zich af waarom hij niet beschikbaar was voor het publiek. In 1993 werd een beperkt aantal motoren uitgebracht met een contante prijs van 76000 euro, maar ze werden alleen verkocht aan Harley Davidson dealers.

Kawasaki, mijn persoonlijke favoriet

Voor 96000 euro was de Kawasaki Davidson Thunderbird Cruiser een van de meest luxueuze motorfietsen van zijn tijd kawasaki bobbers bekijken kan ook bij jou in de buurt. Hij heeft alles wat motorrijden aantrekkelijk maakt, maar is toch veel minder buitensporig dan de Harley Davidson Speedster. 

De motorfiets heeft een luchtgekoelde 990 cc V-twin motor uit de fabriek en een enorme 45 pk motor met een trekkracht van 120 pond onder belasting, een 14″ band met een breedte van 67 mm, een handbediende rem en stuurbekrachtiging. De motor heeft een zesversnellingsbak en een achterstandaard, maar de motor is niet straatlegaal. De Triumph Scrambler 800 was een van de meest goed gebouwde motorfietsen ter wereld en het was de eerste motorfiets die met een Europese flair werd gebouwd, in plaats van een echt Kawasaki bike merk kopen design, was het meer Europees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *