19 januari 2022

Je wilt toch niet wakker liggen van je droomhuis?

2 min read

Een huis kopen doe je niet iedere dag en al helemaal je droomhuis niet. Hierom moet je even rustig aan doen als je hem gevonden hebt, dit omdat je dan even goed en rustig nadenkt over de situatie. Schakel de kennis van een notaris in, zodat je geen misstap begaat.

Het moet juridisch en financieel goed zitten met je woning

Juridisch en financieel moet het gehele plaatje kloppen, dit om te vooromen dat er een misstap begaan wordt of dat het allemaal in de soep loopt. Neem bijvoorbeeld de belastingen, levensverzekeringen, geld lenen, geld besparen en een relatie bij het wonen. Deze punten willen we graag even uitlichten.

  • Belastingen: Bij een huis kopen komen verschillende belastingen kijken. Bijvoorbeeld de overdrachtsbelasting en de inkomensbelasting.
  • Levensverzekeringen: Wie betaald je hypotheek als je overleden bent? Wie erft je huis? Allemaal belangrijke zaken waarbij een notaris je kan helpen.
  • Geld lenen: Ga je geld lenen bij de bank of bij je ouders? Dit zijn ook belangrijke zaken om goed over na te denken en goed op te schrijven voordat het mis gaat.
  • Geld besparen: Met je woning kun je geld besparen door bijvoorbeeld energiebesparing of het verhuren van een kamer bijvoorbeeld. Krijg je subsidie voor de energiebesparende maatregelen of stel je een huurcontract op? Een notaris kan je hier het best mee helpen.
  • Relatie: Wordt je alleen eigenaar van het huis of wordt je samen met je partner eigenaar van het huis? Dit hangt samen met de huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontracten.

Een notaris helpt je hier doorheen 

Een notaris zoals bijvoorbeeld VWZ Notarissen kan je hier het beste mee helpen. Je wilt namelijk niet wakker liggen van allerlei zaken die belangrijk zijn die dan toch mis gaan. Een notaris lost alles voor j op, stelt alles duidelijk op en zorgt dat er geen fouten worden gemaakt in de verschillende contracten/afspraken/voorwaarden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *