Ik heb een nieuwe auto aangeschaft, waar moet ik op letten?

Ben je van plan om een nieuwe auto aan te schaffen? Of heb je onlangs een nieuwe auto aangeschaft? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten rondom het aanschaffen van een nieuwe auto.

inschrijven bij RDW

Nadat je een auto hebt aangeschaft moet het kenteken gecommuniceerd worden bij de RDW ( registratie van gemotoriseerde voertuigen) zodat de Nederlandse overheid weet dat de auto op jouw naam staat.

Onderweg zonder verzekering?

In Nederland ben je wettelijk verplicht om een WA autoverzekering afsluiten. Deze WA verzekering staat voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Het gaat hierbij om schade waar jij volgens de wet verantwoordelijk voor bent.

Een aantal voorbeelden:

  • ​je bent bij het inparkeren tegen een stilstaande auto aan gereden met een deuk tot gevolg
  • je hebt een aanrijding gehad met een andere auto, omdat je per ongeluk door rood reed
  • je hebt een botsing gehad met een andere auto, terwijl hij/zij voorrang had.

Daarnaast is het verstandig om gebruik te maken van een beperkt casco en/of al risk verzekeringspakket. Ben je benieuwd naar de dekkingen en premie? Dan is het verstandig om gebruik te maken van autoverzekering berekenen

Onderhouden

Als je meer dan 20.000 km per jaar maakt en als de auto jong en nieuw is, dan is het verstandig om minimaal twee keer per jaar een grote check-up te laten doen, zodat eventuele problemen van te voren aangekaart kunnen worden waardoor er grotere problemen voorkomen kan worden.

Als je de auto bij een dealer hebt gekocht, kan je ook vragen of zij het onderhouden willen doen, zo niet kies dan een goede garage o.b.v. recensies en peer-reviews. Zo kan je meeste negatieve aspecten voorkomen.