5 december 2021

Heb je kennis van een hypotheek?

2 min read
execution only

Wanneer je voldoende kennis hebt van een hypotheek, en je financiële situatie nu en voor de toekomst kun je voordeliger uit zijn met een execution only hypotheek. Dit betekent overigens niet dat je zomaar even een hypotheek aan kunt vragen, door middel van een kennistoets moet je wel aan kunnen tonen dat je over de kennis beschikt. Er zijn ook situaties waarbij het niet mogelijk is om een hypotheek zelf af te sluiten, je kunt niet terugvallen op de kennis van een hypotheekadviseur.

je staat er niet helemaal alleen voor

Wanneer je een execution only hypotheek afsluit betekent het niet dat je overal helemaal alleen voor staat, je moet wel aan een aantal eisen voldoen om een hypotheek zelf af te kunnen sluiten. Zo moet je echt een starter zijn op de woningmarkt en nog nooit eerder een woning hebben gehad, tevens kun je met een eigen bedrijf ook niet zelf een hypotheek afsluiten. Ook mag je de aankomende tien jaar niet met pensioen gaan, je moet de kennistoets met goed gevolg hebben afgelegd. 

execution only

Kies je eigen hypotheek

Bij een execution only hypotheek bepaal je zelf wat de beste hypotheek voor je is, er is geen adviseur die je bijstaat om deze moeilijke keuze te maken. Houd er rekening mee dat er in de toekomst altijd iets kan veranderen in je financiële situatie, misschien wil je wel iets eerder met pensioen waardoor de inkomsten minder worden. Het is verstandig om te weten wat je afsluit en wat de consequenties kunnen zijn, een test is goed om te weten wat je exact afgesloten hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *