Geld verdienen met beleggen: beleggen in aandelen en CFD’s

beleggen voor beginners

Wil je graag beginnen met beleggen, maar twijfel je of je moet beleggen in aandelen of CFD’s? In dit artikel vertel ik je over het verschil tussen deze beide beleggingsvormen en wijs ik je op een handige databank voor beleggen voor beginners.

Beleggen in aandelen

Nu de rentekoersen historisch laag zijn, kiezen steeds meer mensen ervoor om hun spaargeld te beleggen in plaats van het geld op een spaarrekening te zetten. Maar wat is beleggen nou eigenlijk? Als je gaat beleggen, leg je geld vast in de hoop dat je er financieel voordeel uit behaalt. Je kunt het geld onder andere beleggen in aandelen, obligaties, opties, grondstoffen en (crypto)valuta’s. Aan beleggen zit wel een risico vast: je geld kan namelijk ook minder waard worden. Daarom wordt aangeraden om alleen te beleggen met geld waarvan je weet dat je het kunt missen. Voordat je begint met beleggen, is het bovendien verstandig om je goed in de materie te verdiepen. Op de website van Beursgenoten vind je een handige kennisbank waarmee je als beginnend belegger goed op weg geholpen wordt!

Beleggen in CFD’s

Naast de hierboven omschreven traditionele vorm van beleggen, kun je er ook voor kiezen om te beleggen in CFD’s. CFD is de afkorting voor ‘contract for difference’. Het grote verschil tussen traditioneel beleggen en het beleggen in CFD’s, is dat je bij laatstgenoemde geen daadwerkelijke eigenaar wordt van het aandeel. Je speculeert enkel op de marktprijs, zonder dat je de onderliggende waarde in bezit krijgt. Het beleggen in CFD’s is eenvoudig te doen via verschillende apps.

Als we kijken naar beleggen in CFD’s, is ‘day trading’ een vorm die steeds populairder wordt. Het kan echter best zijn dat je nog nooit van dit fenomeen hebt gehoord. Day trading is het kopen en verkopen van effecten op de beurs om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens dezelfde handelsdag. Deze vorm van beleggen is dus sterk gericht op het behalen van winst op zeer korte termijn. Alle openstaande posities worden gesloten voor het einde van de handelsdag. Op deze manier wordt voorkomen dat er nabeurs risico’s worden opgelopen. Met day trading begin je dus iedere dag opnieuw.

Geef een reactie