Ga je een lening aanvragen? Dan moet je altijd rente vergelijken

rente vergelijken

Een lening nodig hebben is niets mis mee. Of het nu gaat om een particuliere of zakelijke lening: je moet altijd de rente vergelijken. Rente is een bedrag dat je betaalt bovenop de terugbetaling van de lening en het kan behoorlijk verschillen afhankelijk van het bedrijf of de bank waar je van leent.

rente vergelijken

Rente vergelijken via het internet

Wanneer je rente gaat vergelijken voor je lening, dan begin je vaak online. Er zijn talloze plekken waar je rente kunt opzoeken, al kun je het beste gebruik maken van een website waar de rentes allemaal verzameld zijn en vergeleken worden. Deze vergelijkingssites zijn vaak ingedeeld per product. Let dus op dat je vooraf goed bekijkt of het gaat om rentepercentages voor zakelijke leningen of privé leningen. 

Daarnaast is de hoogte van rente afhankelijk van:

  • de looptijd van de lening (hoe lang je hebt om terug te betalen)
  • de hoogte van de lening
  • de bank of het bedrijf waar je de lening afsluit
  • de voorwaarden waar je aan moet voldoen
rente vergelijken

Bij sommige leningen is het belangrijk dat je een bepaald salaris ontvangt of een bepaalde hoeveelheid inkomsten hebt voor je in aanmerking komt voor de lening. Deze leningen met hoge eisen hebben vaak wel lagere rente. Een lening die je makkelijk kunt afsluiten en waar je lang de tijd hebt om terug te betalen, komen vaak met een hoge rente. Dit is iets om rekening mee te houden in je keuze.