Een uitvaartverzekering afsluiten doe je zo!

Een uitvaartverzekering afsluiten is niet het eerste agendapunt voor de meeste mensen in Nederland, maar toch is het belangrijk om eraan te denken. Je wilt namelijk niet dat je nabestaanden in de stress schieten, omdat er nog veel geregeld moet worden of dat er onnodig hoge kosten aan verbonden worden. Met deze tips weet jij waar je op moet letten wanneer je een uitvaartverzekering afsluit.

Je wensen

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je wensen zijn voor je uitvaart of begrafenis. Wil je bijvoorbeeld niet gecremeerd worden maar begraven? Dan moet een deel van je verzekering uit een begrafenisverzekering opmaken. Ook andere zaken, zoals de plechtigheid, je uitvaart, je kist en andere diensten en goederen horen bij je verzekering. Wanneer je je wensen op een rijtje hebt kan je beginnen met het zoeken naar een verzekeraar die bij jouw past!

Soorten verzekeringen

Bij een uitvaartverzekering wordt er meestal gesproken van een naturaverzekering, een kapitaalverzekering of een combinatieverzekering. Allereerst de naturaverzekering, bij een naturaverzekering worden er diensten en goederen vergoed waar jij en je verzekeraar overeen zijn gekomen dat je dat nodig hebt bij het afsluiten van je polis. Dit kan de kist zijn of het overbrengen van je lichaam naar een ander land. Bij een kapitaalverzekering wordt echter alleen een bedrag vergoed. Met dit bedrag wordt uitsluitend de diensten en goederen voor het overlijden betaald. Allerlaatst is er de combinatieverzekering. Met deze verzekering wordt een deel diensten en goederen vergoed en een bedrag uitgekeerd.

Uitvaartverzekering vergelijken

Als laatst ga je dan uitvaartverzekeringen vergelijken. Elke verzekeraar biedt namelijk een ander pakket aan. Vertel daarom je wensen aan verschillende verzekeraars om zo meerdere offertes te krijgen, deze offertes kan je tegen elkaar vergelijken. Zo kan je een goed besluit nemen over de juiste verzekeraar voor jou.

Geef een reactie