5 december 2021

De beste periodes om te verbouwen in Nederland

2 min read
lening verbouwen

Het verbouwen van je huis kost geld, tijd en energie. Vooral als je een grotere verbouwing wilt gaan realiseren. Door de situatie sinds 2020 met corona zijn ook veel dingen veranderd. Het is goed om vooraf na te denken over de juiste periodes om te verbouwen in Nederland. Dit artikel geeft je meer informatie over de keuze voor een goed moment om te gaan verbouwen en de eventuele financiering hiervan.

lening verbouwen

De beste periode om te verbouwen

Het is fijn om van tevoren te weten wat er precies moet gaan gebeuren. Vervolgens kijk je naar de duur van de verbouwing en kun je een moment uit gaan kiezen om te gaan verbouwen. De wintermaanden brengen een hoge luchtvochtigheid met zich mee in huis.

Neem een voorbeeld aan stucwerk, deze moet in de winter langer droger dan normaal. Er zijn hulpmiddelen om de droogtijd te verkorten maar het resultaat wordt er niet mooier op. Ventilatie is belangrijk tijdens een verbouwing en dat gaat tijdens de koudere maanden iets moeizamer. Stucwerk droogt het best bij een temperatuur rond de 19 of 20 graden. Ga je een nieuwe keuken of vloer leggen? Dit kan het hele jaar door gebeuren. Het plaatsen van een badkamer is eveneens gedurende het hele jaar mogelijk.

Verbouwen tijdens corona maatregelen

Alle wensen moeten duidelijk zijn en voorzien worden van eventuele tekeningen alvorens de verbouwing start. Leveranciers houden rekening met de geldende RIVM maatregelen en richtlijnen en dit is ook zo tijdens de verbouwing van je woning. Het is goed om de ruimte die verbouwd gaat worden voldoende te laten ventileren en waarborg de 1,5 meter afstand om een veilige situatie te creëren.

Lening om te verbouwen

Een lening verbouwen is een goede financieringsmethode. Het is daarnaast goed om bij meerdere aanbieders een offerte op te vragen. Reken in deze gevallen de rente en de aflossing goed uit en let goed op of deze bij je financiële situatie passen. Vaak wordt door een verbouwing gebruik gemaakt van een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening past volledig bij je wensen en zorgt ervoor dat deze passend is voor je situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *