Bitcoin: een nieuwe manier van beleggen en zoveel meer

bitcoingids.com

Wie nog nooit van Bitcoin heeft gehoord, doet er goed aan zich er nu in te verdiepen. Bitcoins zijn namelijk nog altijd een goede belegging en online gidsen zoals bitcoingids.com kunnen je alles vertellen wat je moet weten over dit unieke betaalmiddel. Maar eerst is een geschiedenisles op z’n plaats.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een crypto valuta. Sterker nog: Bitcoin was de eerste echt grote crypto valuta. Cryptogeld is is een soort digitale munteenheid, die vaak gebruikt wordt als alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten. Het belangrijkste verschil is dat bitcoin geen toezichthouder zoals een bank nodig heeft. Bitcoin en andere munten zijn decentraal en open wat het systeem betreft. Iedereen kan bijdragen aan het beheer en de ontwikkeling van de munt. Deze munteenheid en anderen in zijn soort zijn ontstaan vanuit de financiële crisis in 2008. Toen gingen steeds meer bedrijven en beleggers op zoek naar nieuwe manieren van beleggen buiten de banken om, waarin het vertrouwen sterk was afgenomen. Zo ontstond dus de Bitcoin. 

bitcoingids.com

Investeren in Bitcoins

Je kent ongetwijfeld wel zo’n beroemd verhaal van iemand die als een van de eerste personen investeerde in Bitcoin en er tonnen mee heeft verdiend. In het begin van deze revolutie in betaalmiddelen was dat mogelijk. In korte tijd rijk worden zit er misschien niet meer in zoals vroeger maar nog altijd is Bitcoin een fantastische manier om relatief veilig te beleggen buiten het traditionele financiële systeem om. Kennis van de markt is wel essentieel maar gelukkig zijn er sites zoals bitcoingids.com om je op weg te helpen.

Geef een reactie