19 januari 2022

Beste zorgverzekeringen voor het nieuwe jaar

2 min read

Richting het nieuwe jaar zijn er weer nieuwe kansen om een zorgverzekering te kiezen die het beste past bij jou. Hierbij mag jij denken aan de beste verzekering aansluitend op jouw voorkeuren en wensen. Aangezien jouw medische dossier een privékwestie is en jij tevens het beste weet hoe om te gaan met jouw lichaam mag jij tevens het beste zorgpakket voor jou samenstellen. Indien jij het lastig vindt om dit te doen heb jij de mogelijkheid om websites te bekijken waarop verschillende zorgverzekeringen worden vergeleken met elkaar. Aan de hand van vergelijken op basis van verschillende criteria kan jij een weloverwogen keuze maken voor de beste zorgverzekeringen 2022.  

Basispakket en aanvullend pakket 


Voor iedere verzekering geldt dat de mogelijkheid bestaat om te kiezen voor een basispakket en een aanvullend pakket. Bij een basispakket geldt de mogelijkheid om te kiezen voor een hoog eigen risico of een laag eigen risico. Op het moment dat jij kiest voor een laag eigen risico zal de premie hoger uitvallen, daarentegen komen minder zorgkosten op jouw rekening indien jij een keer gebruik moet maken van een ziekenhuis. Bij het aanvullende pakket is het mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld een tandartsverzekering. Indien jij vaak naar de tandarts gaat bestaat de mogelijkheid om dit te doen en is het vaak verstandig. Indien jij slechts een paar keer per jaar naar de tandarts gaat is de keuze waarschijnlijk minder relevant.  

Financiële keuzes 


Wat erg belangrijk is bij het kiezen voor een zorgverzekering is de mogelijkheid om financiële keuzes te maken. Hier moet jij als individu goed mee om kunnen gaan. Wil jij bijvoorbeeld dat het eigen risico laag is? Dan moet jij wel voldoende geld op jouw rekening over te houden om eventuele financiële klappers op te vangen. Daarnaast is er de mogelijkheid om je voor alles te verzekeren, alleen is dat voor de portemonnee wat minder fijn. Indien de premiekosten hoger zijn dan eenmalig bezoek aan bijvoorbeeld de fysiotherapeut dan is het niet verstandig om je te verzekeren.  

Idealen en overige informatie

 
Bij het kiezen voor een zorgverzekeraar kan jij tevens aandacht geven aan de identiteit en visie van een zorgverzekeraar. Wat voor idealen draag jij uit en komen ze overeen met de zorgverzekeraar? Hier kan jij prioriteit aan geven. Verder tellen de kosten voor de huisarts niet mee bij het eigen risico. Een belangrijk punt om in gedachten te houden bij het kiezen voor een zorgverzekeraar.  

Op Zeker.com vind je snel en eenvoudig de beste zorgverzekering voor jouw situatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *