5 december 2021

Alle wat jij moet weten over de letselschade raad, dat lees je in dit artikel!

3 min read

Je kent waarschijnlijk wel een aantal gruwelverhalen over mensen die tijdens auto-ongelukken ernstige letselschade hebben opgelopen. De vreselijkste dingen gebeuren en het is belangrijk dat je zowel psychologisch als lichamelijk zo snel mogelijk weer op de rit komt. De letselschade raad is een onafhankelijke instantie die zorgt dat dit proces zo subtiel mogelijk verloopt. Maar wat doet een letselschade raad nou precies, waar bemiddelen zij bij en welke bevoegdheden hebben ze? Deze tekst zal jou alles in detail uitleggen zodat jij in het geval van letselschade exact weet wat je aan deze instantie hebt. Uiteraard hopen we dat je nooit in deze situatie hoeft te komen, maar zoals we ook weten zit een ongelukje in een klein hoekje. Naast lichamelijke en psychologische klachten naar aanleiding van een ongeluk kunnen we jou ook assisteren bij schadevergoedingen. Lees vooral snel verder om alles hierover te weten te komen!

Wat houdt de letselschade raad in en wat zijn de voordelen ervan?

De letselschade raad bemiddelt bij letselschade naar aanleiding van allerlei soorten ongevallen. Dit varieert van ernstige auto-ongelukken tot aan relatief minder ernstige ongelukken zoals het vallen van de fiets. Wat al deze ongelukken gemeen hebben is het feit dat jij je vooral wil focussen op je herstel en dat je alle randzaken het liefst door een derde partij behandelt wilt hebben. Dit is waar de letselschade raad om de hoek komt kijken. Wij hebben specialisten in dienst die jarenlange ervaring hebben op het gebied van letselschade. Deze werknemers kunnen bijvoorbeeld bijstaan in de rechtszaal en zijn op de hoogte van alle ins en outs wat betreft schadeclaims, wel zo handig. Het kan voorkomen dat een ongeval is veroorzaakt door het toedoen van een ander. Bij dit soort ongevallen is het in veel gevallen lastig wie de schuldige is en hangt het percentage van je schade die je vergoedt krijgt van veel factoren af. Waar jij waarschijnlijk het liefst thuis rustig wil valideren moeten deze zaken ook geregeld worden. Wij bieden onze hulp niet alleen aan bij gedupeerde, mocht jij nou diegene zijn die een ongeval heeft veroorzaakt is het alsnog verstandig om de letselschade raad te informeren. Wij zullen er vervolgens voor zorgen dat jij, indien dit relevant is, een passende schadeclaim betaald.

Een veelvoorkomend letsel is de welbekende whiplash. Bij dit ongeval zien we vaak dat de volgende klachten opspelen:

  • Niet kunnen concentreren
  • Niet kunnen slapen
  • Hoofdpijn

Het is essentieel dat je hier snel mee geholpen wordt. Wij kunnen helpen.

Waar moet ik heen voor meer info?

Laten we beginnen met het feit dat we hopen dat jij ons nooit hoeft in te schakelen. Maar mocht dan toch de ontzettend vervelende situatie zich voordoen dat jij wel een ongeluk oploopt en een letselschade raad moet inschakelen kan je beter zo goed mogelijk geïnformeerd zijn toch? Naast lichamelijke klachten en mentale issues naar aanleiding van jouw ongeluk bemiddelen wij ook in eventuele schadevergoedingen. Ook zullen we in overleg met jou kijken of we je moeten doorverwijzen naar bepaalde instanties, denk hierbij bijvoorbeeld aan dokters of psychologen. Zorg dat je op alles bent voorbereid en lees nu snel verder op www.topletselschade.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *